Munkáltatói kölcsönszerződés

A munkáltatónak joga van ahhoz, hogy a munkavállalója kulturális, jóléti és egészségügyi körülményeit támogassa. Emellett különösen kiemelt lehetőség a munkavállalója lakáshoz jutásának támogatása is.

Az itt található szerződésben megtalálható mindenféle elem, amit a felek kiköthetnek, de az alábbiakban részletezett érvek miatt nem ajánlom mindegyiket belefoglalni, hanem a felek válasszák ki, hogy mi legyen a szerződés tartalma. A magától értetődő alá- és fölérendeltségi viszony ellenére az ilyen szerződés is kölcsönszerződés, amelynek tartalmát a felek szabadon határozzák meg.

A munkáltatód a korábbi folyamatosan jó teljesítményedért valamilyen juttatásban szeretne részesíteni. Ez lehet például egy kamatmentesen juttatott munkáltatói kölcsön lakásvásárlási céllal. Ugyanakkor az önerő és a kamat hiánya miatt valamilyen egyéb biztosítékot fog követelni a munkáltató tőled. Itt érdemes elgondolkoznod, hogy a kölcsön futamideje alatt a felmondási jogról való lemondás megéri-e ezt a pénzforrást, amihez ilyen kedvezően jutottál.

Másik részről pedig a munkáltatónak sem éri meg akármekkora kamatot felszámítani, mert a kamatkedvezmény után kemény adózási kötelezettsége keletkezik. A jelenlegi szabályok szerint tehát nem fogja a mindenkori jegybanki alapkamat plusz 5%-nál magasabb összegben meghatározni a kamat összegét. Ugyanakkor azt tudnod kell, hogyha lakásvásárlási kölcsönről van szó, akkor igazolnod kell, hogy tényleg arra használtad fel. Ezenkívül pedig ha a munkáltatód bankot is bevon a hitelezés lebonyolításába, akkor a bank feltételeit sem árt átnézned, mielőtt aláírod a szerződést.

dr. Némethy Zsuzsanna
jogi on-line tartalom menedzser
 

 
 
[Némethy Zsuzsanna - 2010. május 27. 10:55]
 
Saját értékelésed: Nincs, Átlag: 3 (1 vote)